Kom van dat dak(afval) af! Over bouwafval van een dakkapel

Bij een verbouwing komt altijd een hoop afval en rommel kijken. Dat hoort er gewoon bij. Al dat bouwafval moet vervolgens wél weer afgevoerd worden. Bij een nieuwe dakkapel plaatsing is dat vaak nog wel te doen met een bouwcontainer, maar wanneer je een dakkapel gaat vervangen heb je te maken met afval waar lood en/of teerhoudend materiaal in zit. En dát kun je niet zomaar in je bouwcontainer gooien. Gelukkig helpen wij je graag. Stukje service.

Andere regels voor dakafval

Hout, steen, gips en metaal kun je best kwijt in een normale bouwcontainer. Voor dakafval liggen die regels anders. Daar zijn afwijkende recycleprocedures voor. Een deel, zoals grind, kan worden hergebruikt. Voor bitumen, dat vaak teer bevat, ligt dat anders. Vanwege de giftige stoffen die erin zitten kan teer niet zomaar worden hergebruikt. Bitumen dat geen teer bevat, wordt vaak versnipperd en weer hergebruikt.

Topdakkapel zonder troep

Maar hoe kom jij van je dak(afval) af? Wanneer wij je dakkapel komen plaatsen, maken we eerst ruimte voor de nieuwe kapel. Daarvoor maken we een gat in het dak of verwijderen we de oude dakkapel. Deze bevat, behalve dakbedekking met bitumen, vaak ook lood vanwege de afdekking met de pannen. Ook dat kun je niet zomaar weggooien. Wij kunnen dit afval dan ook voor je afvoeren. Hiervoor rekenen we een vaste vergoeding. Wanneer wij vertrekken, zit jij ook niet meer met de troep. Kun je gewoon genieten van je nieuwe dakkapel.

Minder milieubelasting

Over die nieuwe dakkapel gesproken, die wordt alweer van veel duurzamere materialen gemaakt dan voorheen. Het grootste deel van de kunststof kozijnen en -gevelbekleding wordt bijvoorbeeld deels gemaakt van gerecyled kunststof. En zo gebruiken we voor het dak geen bitumen meer, maar EPDM, een synthetische variant van rubber. Dit heeft van zichzelf al een lange levensduur, maar is ook veel minder belastend voor het milieu. Dat maakt het ook makkelijker om die afvalstoffen uiteindelijk af te voeren. Maar daar hebben we het natuurlijk niet over bij een nieuwe dakkapel!

Wil je meer weten over onze werkwijze of direct een offerte opvragen? Neem contact met ons op!