Een houten of kunststof dakkapel

Of je nu een houten of kunststof dakkapel wilt laten plaatsen; het verschil is bijna niet meer te zien. En toch is iedere dakkapel weer anders, net zoals iedere woning anders is. Wij bouwen dakkapel van hout en van kunststof. Toch zien we dat kunststof een enorme vlucht aan het nemen is. Het feit dat kunststof onderhoudsvrij is heeft daar zéker mee te maken.

De voordelen van een kunststof dakkapel

Je ziet het niet

Kunststof is volop in ontwikkeling. De materialen van nu kunnen als houtlook worden uitgevoerd en het verschil met de looks en het gevoel van écht hout is minimaal.

Wél de karakteristieke uitstraling van hout, maar dan met de voordelen van kunststof.

Onderhoudsarm

Kunststof is heel makkelijk te onderhouden. Geen capriolen op het dak met een ladder en een verfblik of een dure schilder die je moet inhuren; even schoonmaken met een vochtige doek volstaat.

Dat scheelt je heel veel tijd en kosten.

Duurzaam

Een kunststof dakkapel is veel duurzamer dan een houten variant, omdat kunststof veel beter isoleert. Door het gebruik van een samengestelde plaat met PIR-isolatie heeft het dak een isolatiewaarde (Rc) van 6.3 m2K/W. De zijwangen (de zijpanelen van de dakkapel) worden opgebouwd uit isolatiemateriaal met aan beide zijde een speciaal geprepareerde plaat. Dit geeft een Rc waarde van 4.7 m2K/W. Hiermee voldoen onze dakkapellen aan de eisen van het bouwbesluit én profiteer jij van een aangenaam binnenklimaat.

Een kunststof dakkapel: de opties

  • Kleurencombinaties: Veel kleurstellingen en combinaties mogelijk. Zo past je dakkapel naadloos bij je woning.
  • Isolerende beglazing: Kies zelf de isolatiewaarde van de beglazing. Zeer hoge isolatiewaardes (U-waardes) van 6 w/m2k zijn mogelijk met triple glas, maar ook standaard HR++ glas (U-waarde 1.1) isoleert al veel beter dan het oude enkel- of dubbelglas.
  • Een passende dakrand: De dakranden werken we af met een gezette daktrim, waarbij je kunt kiezen voor een haakse variant of met rondlopende kraal.
  • Duurzame dakbedekking: De dakbedekking voeren we uit met EPDM. Dit is heel elastisch en zeer goed UV bestendig.
  • Hout of kunststof zijwangen: Voor de zijwangen gebruiken we kunststof rabatdelen of HPL (hout). Zo kun je zelf bepalen wat past bij jullie stijl.
  • Afwerking in hout of kunststof: De boeidelen, overstekken en koplijsten voeren we uit met volschuim panelen met een harde pvc-toplaag. Die beschermt het materiaal tegen weer en wind. Het is ook mogelijk hier HPL voor te gebruiken.
  • Kozijnen van topkwaliteit: De kunststof kozijnen worden gemaakt van degelijk Duits materiaal door gerenommeerde kunststof kozijnen fabrieken. Wij kopen deze in en plaatsen ze in de dakkapel. Uiteraard kun je kiezen voor draai/kiep ramen.

Een houten dakkapel plaatsen

Natuurlijk maken we ook houten dakkapellen. Dit is volledig afhankelijk van jouw wensen. In sommige gevallen is kunststof niet toegestaan of niet passend. Ook dan bouwen we een dakkapel die past bij jouw huis en je wensen. Deze kun je uitbreiden met accessoires die hem helemaal afmaken, zoals ventilatieroosters, rolluiken of screens of inzethorren. Ook kun je kiezen voor warmte werend glas. Dit houdt zo’n 70% van de zonnewarmte buiten. Fijn wanneer je nieuwe dakkapel precies op de zonkant ligt. Ook kun je kiezen voor verholen goten van zink en daktrimmen op kleur. Zo maakt je Topdakkapel je woning helemaal af.

Wil je weten welke houten of kunststof dakkapel we kunnen bouwen voor jouw woning? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte!