Welke maatwerk dakkapel kies je?

Iedere maatwerk dakkapel is anders. Ja, er is een standaard basis en ze hebben ook allemaal een dak, ramen en zijwangen. Maar hoe hij uiteindelijk eruit komt te zien, dát heb jij in de hand. Het voordeel van maatwerk is dat we alles kunnen maken zoals jij dat graag wilt. Gewoon, in onze eigen fabriek.

Een prefab dakkapel maken heeft heel veel voordelen. Je kunt het moeilijke werk veilig op de grond doen, je werkt efficiënter, bent minder afhankelijk van weeromstandigheden én het dak van de klant hoeft maar zo kort mogelijk open. En het voordeel van een prefab maatwerk dakkapel is dat die dakkapel dan ook nog helemaal op maat is naar jouw wensen. En dat gaat veel verder dan de afmetingen.

Kleur en materiaal van de maatwerk dakkapel

De meeste mensen kiezen voor een kunststof dakkapel, omdat dat qua onderhoud en duurzaamheid heel aantrekkelijk is. Toch is het ook mogelijk om een houten exemplaar te laten bouwen, bijvoorbeeld omdat dat een vereiste is voor een monumentaal pand of omdat je dat gewoon mooier vindt. Bij kunststof geldt trouwens dat het materiaal door de natuurlijke houtnerf bijna niet van hout te onderscheiden is. Verder kun je kiezen uit meerdere kleuren voor de dakkapel. Wit en antraciet zien we veel, maar donkergroen of andere veel gebruikte kleuren zijn ook mogelijk. Daarbij kun je de onderdelen een andere kleur geven, zoals de front, zijwangen en boeidelen.

maatwerk dakkapel
maatwerk dakkapel

Kozijnen en ventilatie

Ook voor de kozijnen en ramen zijn volop opties. Alleen al de keuze uit het aantal ramen en draaiende delen is een interessante en beeldbepalende. En ga je dan voor houten of kunststof kozijnen en in welke kleur moeten die worden uitgevoerd? Kies je voor glad of voor een houtnerf bij kunststof kozijnen? En dan kun je nog beslissen over de soort glas die erin komt en of je ventilatieroosters wilt, waarbij de kleuren aansluiten met de kleur van het kozijn.

Maatwerk dakkapel met accessoires

Als je een beslissing hebt genomen over de basis van je dakkapel, kun je nog keuzes maken over de accessoires. Denk hierbij aan mogelijke zonwering in de vorm van screens of een rolluik, gemotoriseerd of niet. En de onmisbare insectenhorren, die je tijdens warme zomernachten hard nodig hebt. Met al deze opties creëren we samen de ultieme maatwerk dakkapel die jou gaat voorzien van meer ruimte, comfort en woongenot. En dat laatste garanderen we. We noemen het tenslotte niet voor niets een Topdakkapel.