Zonwering voor je dakkapel

Een dakkapel geeft veel extra ruimte en licht in huis, maar soms is al dat licht en de bijbehorende warmte nét iets teveel. Dan is zonwering voor je dakkapel een uitkomst. Anno nu is er van alles welkom als het gaat om zonwering voor de binnen- en de buitenkant van je dakkapel. Ter inspiratie zetten we even een en ander op een rijtje, inclusief de opties die wij bij plaatsing meteen kunnen meeleveren.

Met zonwering voor je dakkapel houd je warmte en licht buiten. Dit draagt bij aan een koeler binnenklimaat. Bovendien is het ook fijn dat je licht kunt weren dat anders op je beeldscherm valt en je verblindt. Met goede zonwering blijft het binnen een stuk aangenamer. En met de zonwering van tegenwoordig hoef je niet bang te zijn dat je niets meer kunt zien, want met screens kun je vaak prima naar buiten kijken. Zonwering voor je dakkapel biedt dus alleen maar voordelen.

Zonwering voor je dakkapel aan de buitenzijde

Als je zon buiten wilt houden, kun je de zonwering het beste ook aan de buitenzijde van de dakkapel bevestigen. De meest gebruikte opties daarvoor zijn rolluiken en screens. Beide zijn verkrijgbaar met motor. Zo kun je ze geautomatiseerd naar beneden laten zakken. Het grootste verschil tussen rolluiken en screens is dat je door de rolluiken niet meer naar buiten kunt kijken. Ze zijn wel iets effectiever in het buitenhouden van warmte en vaak ook geluid.

Opties voor zonwering aan de binnenzijde

Zonwering voor je dakkapel aan de binnenzijde is een andere optie. In principe is ieder (rol)gordijn al zonwerend, maar de mate van effectiviteit verschilt natuurlijk. Als je kiest voor verduisterende gordijnen werkt dat beter dan bij lichtdoorlatende gordijnen. Naast gordijnen heb je lamellen en shutters. Een andere optie is een screen voor de binnenzijde. Deze heb je ook met handige zuignappen, zodat je de zonwering ook makkelijk weer weg kunt halen als je júist de maximale hoeveelheid zonlicht naar binnen wilt laten of de ramen wilt lappen.

Zonwering voor je dakkapel meebestellen

Om het makkelijk te maken kun je de zonwering voor je dakkapel bij ons ook direct meebestellen. Wij zorgen er dan voor dat je screens of rolluiken al zijn geïnstalleerd op je dakkapel vóór de oplevering. Hier zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om de bediening én de kleuren. Informeer naar de mogelijkheden of laat zonwering als optie meenemen in de offerte. Zo kun je optimaal genieten van je topdakkapel.